Opgeklaard
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
12 Augustus 2015 | Noorwegen, Sandsletta
Na 75 kilometer hadden we de eerste camping voor controle in Gullesfjordbotn. Toen we daar het terrein opdraaiden kwam het net even met bakken uit de lucht. De receptie zag er donker uit maar bleek wel bemand. We hebben anderhalf uur binnen gezeten omdat de receptionist telefonisch wilde overleggen met de eigenaren (twee eigenaren, twee gesprekken en dan nog een keer weer tegen de ene zeggen wat de andere had gezegd….). En wij maar geduldig wachten en naar buiten kijken waar de regen nog steeds met bakken in de fjord viel. Uiteindelijk iedereen tevreden, papieren ondertekend en sticker geplakt.
Op naar de Lofoten want die beginnen vlak onder Gullesfjordbotn. Het landschap is niet te beschrijven en we hebben nog maar een klein stukje gezien en kunnen zien. Dat komt deels door de regen maar deels ook door de vele tunnels in het traject. Die hebben dan wel weer tot voordeel dat je even droog rijdt. Meestal zijn het tunnels door een berg maar er was er ook eentje bij die onder de fjord door ging. Dat was te merken aan de flinke afdaling en daarna aan de stijging. Borden om zoiets te melden zie je hier niet veel. Wel veel borden die waarschuwen voor elanden maar die elanden zie je dan vervolgens niet. Waarschijnlijk zijn ze er wel maar kunnen ze zich erg goed verstoppen.
We moeten voor de tweede camping van vandaag naar Sandsletta en daarvoor slaan we af van de E10 op een weg zonder nummer. Die viel reuze mee maar we hadden wel het gevoel terecht te komen in ‘the middle of nowhere’. Heel raar om dan een camping op te draaien waar veel hutten bezet zijn, waar tenten staan en andere kampeerders. Bij de receptie wordt de eigenaresse gebeld en even later zitten we aan de koffie/thee. Ook hier weer een gezellig gesprek naast het formele deel met het doorlopen van de informatie.
Als de weersverwachting een beetje klopt, hebben we nog één dag regen voor de boeg en zouden de dagen daarna zonnig (of in ieder geval droog) kunnen zijn. Ik houd een slag om de arm. Jullie lezen het binnenkort!
Oh en bij het verslag van gisteren zijn de foto’s geplaatst en bij het korte stukje vanochtend (‘vast’) is een video met golfslagbad geplaatst. Have fun.
13 Augustus 2015 - 22:48
Berry:
Hoi e en m,
Ondanks dat het regenachtig en winderig is, heeft dit ook wel weer wat in zo'n woestachtig landschap. Het past namelijk ook niet helemaal in de Scandinavische landen om daar 30 graden te hebben toch? Mooie foto's weer van de reis.
14 Augustus 2015 - 23:52
Ronald:
Zeker weer mooie foto's en wat berry zegt klopt, 30 graden is niet wat ik verwacht in noord noorwegen. Heerlijk land lekker ruim en schone lucht.