De boot in
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
21 Augustus 2015 | Zweden, Gotenburg
We rijden om half elf weg, volgens de navigatie is het 235km. naar de haven in Göteborg waar de boot naar Kiel vertrekt. Bij de start van de vakantie hadden we één minuut over voor sluitingstijd, vandaag willen we op tijd zijn. Normaliter beginnen ze twee uur voor vertrek met ‘inladen’ of inchecken maar dit weekend starten ze al om drie uur. We zijn niet de eersten bij de boot maar het scheelt niet veel. We staan om twee uur vooraan, weliswaar in de tweede rij, maar toch. Erik bekijkt de voorkant van de caravan die inmiddels gespikkeld is van de aangereden vliegen, muggen en andere insecten. Van een afstandje lijken de auto en caravan nog best schoon maar als je dichterbij komt, lijkt er een soort grauwsluier over de combi te hangen. Zeker uit het achterraam van de caravan is het zicht beperkt, dat is gewoon matglas, euhh matplastic geworden. Ik maak nog even een facebookfilmpje van Erik die een aangereden mug nadoet………
Lang hoeven we niet te wachten, nadat de eerste auto van de eerste rij mag inchecken, worden wij aangewezen. We krijgen onze hutpasjes, rijden de boot in en gaan dan naar dek 11. We hebben dit keer een Panorama hut. Ik schrijf Panorama met een hoofdletter want wat is dit gaaf. We hebben een raam over de volledige hoogte van de hut en dan ongeveer twee meter breed. Bij dit deel van de boot hoort weer de ontvangst met koffie (nespresso apparaat), thee, fruit, chocola, bubbles, wijn of vruchtensap. Oh en water hebben ze ook. We laten het ons smaken, gaan daarna nog een uurtje op dek in de zon zitten waar op de achtergrond live muziek ‘speelt’. Als dit geen vakantie is!!!
Als we om kwart voor zeven vertrekken blijken we een hut aan de goede kant van de boot te hebben. We zien de ondergaande zon en we zien massa’s zeehonden vlakbij. We hebben een grote tv aan de wand hangen maar met zo’n schitterend uitzicht hoeft die niet aan.
Jullie zullen nog even geduld moeten hebben om de beelden erbij te zien. We hebben aan boord weliswaar internet maar het lukt niet om de foto’s te plaatsen.
We’ll keep in touch.
21 Augustus 2015 - 22:13
Alice:
Bijna thuis dus weer. Een goede reis, zonder zeeziekte hopelijk.
Ik heb genoten van je reisverslagen en foto's, prachtig.
Tot maandag bij de volleybaltraining!
Groet,
Alice
22 Augustus 2015 - 10:28
Ronald:
Goede reis terug m & e. Jullie reisverhaal was weer erg mooi, Scandinavie is zo mooi. Die rust, zouden we hier ook moeten hebben..... -
22 Augustus 2015 - 14:56
Berry:
Hoi familie,
Hahahahaha, wat heb ik gelachen om dat filmpje van Erik. Doe dat nog eens een keer bij een volgend verslag. Leuk om die zeehonden en de ondergaande zon te zien. Onze caravan is ook mat geworden, maar dan van het droge stof. Het "slachtveld" hadden wij op de heenreis al schoongemaakt. Zo brand het namelijk niet in de lak. De auto is niet meer zwart, maar beige.
Fijne terugreis verder.
Groet,
Berry en Henny & Reinier.