Loefoeten
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
13 Juni 2016 | Noorwegen, Kabelvåg
Daarna nog een stukje naar Melbu waar we met een ferry oversteken naar de Lofoten. Als we aankomen is de boot geladen, de slagboom dicht en de klep naar boven. Helemaal blij worden we als iemand begint te zwaaien en de slagboom naar boven gaat. En ook de klep wordt weer plat gelegd. We mogen nog mee! Dat is mooi meegenomen. Tijdens de vaart mogen we niet in de auto blijven zitten en dus gaan we naar boven. Het is geen weer om aan dek te gaan dus zitten we in het restaurant. Het duurt nauwelijks een half uur en dan mogen we weer naar beneden.
Na het uitrijden van de boot is het nog maar 1 kilometer naar de E10, de hoofdweg van de Lofoten. De E10 is vaak te smal voor een middenstreep maar doordat niet hard word gereden gaat het goed. Het is hier vooral sociaal rijden. Eerst gaan we naar camping Sandsletta, daar hebben we vorig jaar overnacht maar dat doen we vandaag niet. Het is nog te vroeg om al te stoppen. We rijden door via Svolvaer (Kiwi!!) naar Kabelvag. Daar stoppen we bij de eerste camping, er liggen er hier nog twee waar we op visite gaan. Tussen de buien door is het droog :-) . Vandaag haalt de thermometer weer 7 graden.
Nadat we het gesprek met de eigenaar hebben gehad en we een tijdje in de caravan zitten, horen we buiten steeds een vrouw iets zeggen. Het klinkt als een navigatie systeem. Eerst denken we dat we het ons verbeelden, dan gaat Erik naar onze auto om te checken. Maar onze Miepmiep is stil. We blijven het horen, heel irritant. Steeds met pauzes van vijf minuten. We bedenken hardop wat allemaal kan 'praten', de laptops en fototoestellen zijn het zeker weten niet en mijn telefoon ligt binnen handbereik en is heel stil. Erik's telefoon is uitgezet. Dan, geluk bij een ongeluk, hebben we iets nodig uit het mandje met kabeltjes. En dan horen we heel duidelijk "charge me" uit het mandje roepen. Oh wat een techniek: mijn draadloze koptelefoon roept dat ze opgeladen wil worden.......... Gelukkig, oorzaak gevonden, kabeltje aangesloten en de koptelefoon is tevreden en stil.
God Natt!
14 Juni 2016 - 00:16
Rinnie:
Hoi Marilien en Erik,
ik hoor veel bekende plaatsnamen en zie bekende plaatjes.
Moest ook wel grinniken om die koptelefoon die geladen wilde worden.
Hopelijk houden jullie het morgen ook droog.
Slaap lekker.
Rinnie -
14 Juni 2016 - 09:05
MAUS:
Gutemorgen! Lekker dagje daar dus zo te lezen, met als hoogtepunt een Kiwi haha! Ik zou die brug niet graag op, of af willen skeeleren.. fijn dat de volvo der geen moeite mee heeft, had niet anders verwacht. Hier nu grauw en regenachtig dus wie weet is de zon jullie kant op gegaan :) xxx -
14 Juni 2016 - 20:26
Ronald:
Die Volvo kan het gelukkig volhouden met de sleurhut erachter. Mooi foto van die brug. Wat een verhaal zeg over die koptelefoon, lijkt wel een scène uit een klucht, hahahaha. Geniet weer van jullie volgende tocht. Ik blijf graag op de hoogte :-) -
14 Juni 2016 - 22:33
Berry:
Hoi Marilien en Erik,
Jeetje, wat een gedoe met die koptelefoon. Mooie foto van de "Lofoten" en van die brug. Hopelijk krijgen jullie een beetje zo'n van ons, maar niet te lang -
14 Juni 2016 - 22:35
Berry:
Helaas weer een gedeelte van het bericht niet overgekomen.
Hopelijk krijgen jullie een beetje zon van ons, maar niet te lang want in het weekend mag hij deze kant weer op. Dan heeft de natuur weer voldoende vocht kunnen opnemen.
Goede nachtrust en tot het volgende verslag.
Groet,
Berry