Back to Mora
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
22 Juni 2016 | Zweden, Östersund
In Sveg, dat ligt iets meer dan 100 kilometer boven Mora, maken we een lunchbreak. Eerste uitdaging ook hier weer om een parkeerplek te vinden. Dat lukt bij de ICA supermarkt en dus doen we daar eerst wat boodschappen. We vergelijken wat prijzen met Noorwegen en dan komt Zweden als goedkopere winnaar uit de bus. Ook met de iets duurdere Zweedse kroon ten opzichte van de Noorse versie. Als we hebben afgerekend zien we een ‘koffie corner’ en we besluiten de cappuccino aan een test te onderwerpen. Erik neemt er een baguette met kjøtbullar bij en ik ga voor de teekake met reker. Daarna kunnen we er weer tegen, we hobbelen en hutselen verder over de E45.
Rond 18.00u. rijden we bij de receptie van Mora Parken voor. Erik vraagt om een plek met internet maar dat is hier bijna onmogelijk. Als we de aan ons toegekende staanplaats vinden blijken we de plek te hebben waar de tijdelijke buren de BBQ aan het opstoken zijn. We zeggen elkaar vriendelijke goedendag, het zijn Zweden en die doen niet zo moeilijk. Dus BBQ wordt opgeschoven en Erik mag weer bochtje achteruit rijden. Hij zet de caravan in één keer op het grind. Ik draai de poten uit en Erik sluit de stroom aan. We zijn inmiddels een zeer goed op elkaar ingespeeld team!
Erik haalt in de caravan het koffiezetapparaat uit de kast en de melkopschuimer en binnen vijf minuten zitten we voor de caravan te genieten van een eigen soort cappuccino met daarbij een bladerdeegenvelop met citroenvulling. Dat ik daarbij door de eerste de beste voorbijvliegende mug word gestoken, is bijzaak. Na anderhalve envelop (ze waren per drie in de tilbud/aanbieding) gaan we nog even de stad in. Nou eigenlijk gaan we naar de grote winkel die we aan het begin van onze reis, op zondag 29 mei (dat lijkt een eeuwigheid geleden), hebben ontdekt. Het valt vies tegen. De leuke winkels zijn al dicht en alleen de supermarkt is nog open. We zoeken een lekker brood uit en als we het willen snijden blijken ze hier geen broodsnijmachine in de winkel te hebben. Kijk, dat is nou standaard wel weer aanwezig in een Noorse supermarkt. Dat was een kort en voordelig rondje, we zijn binnen een half uur terug op de camping.
We gaan proberen het verhaal te plaatsen, waarschijnlijk zonder foto’s. Die komen dan hopelijk morgen.
Groeten en welterusten alvast!
22 Juni 2016 - 23:19
Berry:
Hoi familie,
Ben net terug van een ballonvaart met klanten, dus reageer even snel. Mooie foto's en wat een temperatuurverschil. Mora zijn jullie al vaker geweest en zullen jullie inmiddels al goed kennen.
Fijne avond verder en een goede nachtrust en morgen een fijne reis.
Gr. Berry -
23 Juni 2016 - 09:22
MAUS:
Zeker veel water.. Leuk dat jullie de boel nu zo kunnen vergelijken en dat team waren jullie x aantal jaren geleden al hoor! :) Toen misschien wat meer hulp bij t uitdraaien van de poten en minder hulp van de techniek. Trevlig resa! x