Twee attracties
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
22 Oktober 2014 | Marokko, Fez
Het is ook vandaag weer erg warm en nadat we de trappen weer op zijn gelopen, drinken we eerst wat. We gaan zitten bij een man die sinaasappels perst en al snel zitten we alle vier achter een groot glas koud sinaasappelsap. Dat smaakt heerlijk. Op naar de volgende bestemming.
We gaan terug naar de auto en even later rijden we langs de lange stadsmuren van Fèz naar attractie nummer twee van vandaag. We gaan kijken en proeven bij de bronnen van Sidi Harazem. Ook hier geneeskrachtig water, gratis te tappen en dat gebeurt dan ook veelvuldig. Het is er behoorlijk druk, gelukkig zijn er veel tappunten. Er om heen ook hier weer winkeltjes met souvenirs (made in china), paarden en kamelen om een rondje op te rijden (nee, dat hebben we niet gedaan), broodverkopers en eettentjes. AI zoekt een goed eettentje voor ons uit, dat doet hij door te vragen naar de inhoud van de tajines. Mannen halen dan de deksel van een tajine af en vertellen wat er allemaal in zit. Wij hoeven alleen bij het gekozen restaurant een tafel uit te zoeken en te zeggen wat we willen drinken. En daarna wachten we af wat er op tafel komt. Vandaag naast brood, Marokkaanse salade, frites, een tajine met lam en daarna nog een groot bord met karbonades van de grill. We krijgen er een paar vellen papier bij, dat zijn de servetten. En gelukkig krijgen we bij de salade een paar lepels. Verder is het eten met de rechterhand. Dat gaat al heel goed.
Het is vier uur als we weer bij het hotel worden afgezet. Met weer veel nieuwe indrukken en 'kennis'. En met een fles water van Sidi Harazem. Vanavond maar eens even proberen, geen idee welke medicinale krachten erin zitten maar het kan vast geen kwaad :-) .
23 Oktober 2014 - 09:49
J.van Werven:
Ga zo door, heel mooi.
Groetjes Ome Jan -
23 Oktober 2014 - 18:48
Mariska:
Even een korte reactie ben eindelijk weer bij met jullie verslagen en foto's. Wat geweldig allemaal en wat veel gezien ondanks de warmte.
Maar goed dat jullie een petje dragen en veel drinken. Je zou nog uitdrogen door de warmte en buikloop.
Als ik de foto's zo zie dan kun je niet anders als genieten en dat doen jullie volop.
groeten vanuit een fris Apeldoorn
06 November 2014 - 09:46
MU:
Haha moeders in de biechtstoel ;) Hier was ik bij deze dag! Oh wat heet in Moulay yacoub, maar dat sinasappelsap was zeeer lekker inderdaad en voor jou een mooie shawl "gescoort"! Tijd vloog echt voorbij en mooie route gereden op de terug weg ook he! Eten was bijzonder, met die katten achter ons ;) xx