Mount Athos
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
28 Augustus 2014 | Griekenland, Ouranoupolis
De uitleg is in meerdere talen en gelukkig ook in het Engels. Zo horen we over de hoogtijdagen waar er meer dan 100 kloosters in gebruik waren. Nu zijn dat er nog maar 20, veel zijn er afgebrand tijdens oorlogen. Het is indrukwekkend om te zien hoe sommige kloosters hoog tegen bergwanden zijn gebouwd. We hadden een beeld van primitief leven, veelal in afzondering en dagen gewijd aan het geloof. Het is dan heel vreemd om kloosters in de steigers te zien staan, een bouwkraan van enorme hoogte te zien. Ergens past dat niet helemaal in het beeld dat we hadden.
Na de boottocht lopen we in flinke pas terug naar ons Pansion. Fijn om weer vaste grond onder de voeten te hebben. Voor vanmiddag hebben we bedacht dat we zelf hier een geocache gaan plaatsen en daarvoor moeten we wat coördinaten verzamelen. We beginnen bij het eind: we zoeken een plek waar we onze container (een lege yoghurtemmer) kunnen verstoppen. Vervolgens maken we er een multi van, dat betekent dat andere geocachers niet rechtstreeks de coördinaten krijgen van de container maar dat ze over meerdere zogenaamde stages moeten lopen om informatie te verzamelen. We laten ze langs alle 'highlights' van Ouranoupoli lopen. Bijvangst is dat wij nu ook hebben ontdekt dat er toch wel een geldautomaat is. Daar laten we iedereen ook even langs lopen, kan ook voor anderen handig zijn. Eerst verzamelen wij dus wat coördinaten, vervolgens moeten we nog de opdrachten bedenken en een rekensom maken. Geocachers die op alle stages zijn geweest hebben daarna voldoende informatie om de eindcoördinaten te berekenen. En op het eindpunt vinden ze dus onze lege yoghurtemmer. Ik hoor al mensen denken "en dat moet leuk zijn"??
Vanavond eten we op ons eigen terras. We hebben in het dorp Bugatsa gekocht: filodeeg met fetakaas. In de koelkast hebben we nog tomaten, komkommer en olijven. We maken er een Griekse salade bij. Vegetarisch diner voor een keertje. Best lekker om niet nog een keer de trappen af te moeten.
Kallispera - goedenavond.
28 Augustus 2014 - 22:30
Mau:
Zoo dat zijn zeker niet de types kloosters die ik in gedachten had! Zeker teveel films gezien haha maar in sister act was "hij" echt niet zo groot.. En.zie ik nu satelietschotels? Volgens mij zijn t gewoon 5sterren rehabs under cover ;p. Meeuwen zijn goed gelukt, kunnen bij de andere die thuis hangt. Een.kudde neeuwen geb ik.ook nog nooit eerder gezien haha!
Gaaf dat jullie n cache hebben verstopt, moet die ook onderhouden worden? Goed excuse om.terug te keren dan.. Fijne avond! Xx M