Lulledalen
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
02 Juni 2016 | Noorwegen, Skibotn
We rijden eerst met de auto naar de E8, die gaat naar Finland. Zover gaan wij niet, na ongeveer tien kilometer draaien we een zandweg in en komen we na een paar honderd meter hobbelen uit bij een plek waar we kunnen parkeren. Er staat een informatiebord met bijzonderheden over de route. Ook langs de route staan veel infobordjes, meestal met alleen Noorse teksten maar soms ook met Duits, Engels en Fins. De route kent twee hoogtepunten (niet in meters): de waterval Lullefossen en orchideeën van het type Venusschoentje (of Lady's slipper of Marisko). We komen ook wild tegen: een bosmuis die zich vrij rustig laat fotograferen.
De route kent meer hoogtepunten en dat zijn dan wel degelijk hoogtemeters. We klimmen en dalen, hoogste punt ligt op 100 meter boven het startniveau. Ik had gedacht doordat ik bezig ben met een looptraining dat het me makkelijk af zou gaan maar vandaag heb ik lood in de schoenen. We vinden onderweg ook nog een geocache en aangezien die naast de waterval (op zeer veilige afstand) ligt maken we er direct een pauzemoment van. We eten ons brood en de thee is nog warm. We hebben het zelf ook warm in de dunne fleecetrui, de zon brandt flink maar de wind is koud. Het is 14 graden maar het lijkt veel warmer.
We zien nog drie andere wandelaars, voor de rest is het muisstil op de route. Nou ja, we zien nog een tweede muis maar verder horen we alleen het oorverdovende lawaai van de waterval, of als we daar iets verder van weg zijn dan komen de vogels weer boven dat geluid uit. Het is prachtig groen, vooral ook door de varens die nog mooi fris zijn, ze lopen net uit.
Na anderhalf uur zijn we terug bij de auto. Ik voel me koortsig, heb het warm en koud tegelijk en we rijden terug naar de caravan. Na twee uur slapen voel ik me weer prima. Heb nergens meer last van gelukkig.
Erik zet lekkere koffie. Een goed plan want ik heb eenpersoons appeltaartjes en slagroom in de koelkast!!
Morgen rijden we naar Storslett waar nog een camping ligt die we gaan bekijken. Daarna draaien we terug en zal de route ons naar Tromso brengen. En dan zullen we eens zien of de weersvoorspellingen hier een beetje accuraat zijn.
God Natt.
02 Juni 2016 - 20:49
Marilien Koldewijn:
d.d. 2.6.2016 178.317 -
02 Juni 2016 - 21:03
Berry:
Hoi M en E,
Jullie hebben zo te zien een mooie wandeling gemaakt. Die foto van de waterval is erg mooi en dat bosmuisje ziet er lief uit. Misschien leuk om mee te nemen voor Noa? Zal ze vast leuk vinden zo'n klein huisdiertje.
Gelukkig was het geen griep en voelde je door even rust te nemen weer lekker. Goed dat je die appeltaarten met slagroom had meegenomen. Zo kijk je er tijdens zo'n wandeling al naar uit.
Fijne avond en tot morgen.
Groet,
Berry -
02 Juni 2016 - 21:07
Ronald:
Appeltaart, wil ik ook :-) weer mooie foto's van jullie wandeling. Die ingezoomd bosmuis, erg schattig. -
06 Juni 2016 - 18:39
MAUS:
haha heel mooi in balans moeders, wat fijn dat je je na even slapen meer beter voelde.. de appeltaart hielp daar misschien ook wel bij. prachtige omgeving en mooie waterval, dat icm een zonnetje lijkt me een geslaagde dag geweest! X