Back in town
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
02 November 2015 | Vietnam, Hanoi
De vlucht duurt maar een uur en al snel wordt de daling bij Hanoi ingezet. Onze koffers staan keurig op de band en al snel staan we weer compleet met 17 personen in de aankomsthal. Ook dit keer geen gids te bekennen. Volgens het programma worden we opgehaald en naar het Golden Silk Hotel in Hanoi gebracht. Daar hebben we deze reis al twee keer eerder ingecheckt. Onze kamer is nog niet klaar en daarom blijven we nog even in de lobby wachten. We gebruiken de tijd om in te checken voor de vluchten morgen. De eerste is van Hanoi naar Kuala Lumpur en dan na zes uur wachten vliegen we door naar Amsterdam. Met de Nederlanders en Belgen uit onze groep spreken we af vanavond om half negen in de lobby te verzamelen om gezamenlijk ergens iets te gaan drinken. Voor die tijd eten we nog wat en lopen we nog een keer langs een kant van het Hoan Kiem meer. Bij Kalina Café hebben we de lekkerste cappuccino gedronken dus daar gaan we nog een keertje buiten op de kleine klapstoeltjes zitten. Nog een keer de indrukken van de drukte op straat, wat er uitziet als chaos maar voor niemand onduidelijk is. Daarna lopen we terug naar het hotel.
Om half negen staan de Nederlanders in de lobby, de Belgen zullen later aansluiten. Bij een café/restaurant op een vijfde etage met prachtig uitzicht over het meer en een deel van Hanoi gaan we wat drinken. Er is contact met de familie Janssen en het adres wordt doorgegeven. Of eigenlijk worden de instructies doorgegeven hoe hier te komen want behalve een mevrouw op de begane grond is er beneden niets te zien van deze prachtige locatie. De verdiepingen t/m vier hoog staan leeg, zijn nog niet afgebouwd en pas als je op vijf hoog uitstapt komt er leven in de brouwerij. Op het terras van vijf hoog zijn voor ons te weinig stoelen en daarom gaan we nog een trap hoger. Als ook de familie Janssen is gearriveerd maken we een paar selfies van de groep. Het is een gezellige groep met heel verschillende mensen. Als me gevraagd wordt wat ik het mooiste vond van de reis zijn er twee dingen die er voor mij uitspringen: het enorme contrast met onze andere reizen en hoe leuk een groepsreis kan zijn (ik had vooraf best wat twijfels). Iedereen heeft genoten van de reis en ook vanavond is het nog lang heel gezellig. Als bij het meer de verlichting uit gaat rekenen we onze consumpties af en lopen we terug naar het hotel.
We kunnen uitslapen, pas om tien uur zullen we worden opgehaald en naar het vliegveld worden gebracht. Na vandaag dus even geen verslag (waarschijnlijk). En ook vandaag geen foto's bij het verslag door traag internet. Ze komen z.s.m.
groeten uit Vietnam!!
02 November 2015 - 20:32
Melissa Noa Tim:
Hey (o)pa & (o)ma !
Jeejtje zeg wat kan je dan op het laatste stuk van de reis nog weer flinke stress hebben zeg.
Het houdt je wel alert -
02 November 2015 - 20:36
Melissa :
Ehhh m'n tekst is weg gevallen zie ik .... Leuk dat jullie zon gezellige groep bij elkaar hebben. Gezellig 'borrelen' en verhalen / ervaringen delen . Wie weet hou je er nog een leuk contact aan over . Geniet nog maar ff lekker van de warmte daar want hier is het echt herfst .... Heel mistig en koud. Een hele goede terugreis en kom gezond weer thuis !
Veel liefs Tim Mel Noa -
02 November 2015 - 21:28
Berry:
Hoi Marilien en Erik,
Wat een gedoe zeg allemaal op het vliegveld, goed dat jullie rustig zijn gebleven. De foto's van de gebouwen op en aan het water zijn schitterend. Alvast een goede reis.
Groet,
Berry -
03 November 2015 - 00:59
Rinnie:
ik lig nog wat achter met het lezen van verhalen, maar wil jullie al vast een hele goed reis terug wensen.
Groeten, Rinnie