Leftover day in Las Vegas - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Marilien Koldewijn - WaarBenJij.nu Leftover day in Las Vegas - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Marilien Koldewijn - WaarBenJij.nu

Leftover day in Las Vegas

Door: Erik & Marilien

Blijf op de hoogte en volg Marilien

07 April 2014 | Verenigde Staten, Las Vegas

De laatste vakantiedag voor we weer in actie moeten komen, tenminste zo voelt het vandaag. 's Morgens vroeg al 'hangt in de lucht' dat vandaag de koffers moeten worden ingepakt, geen klus om je op te verheugen. Ik neem me in ieder geval voor om een volgende keer minder dan de helft mee te nemen. De truien zijn allemaal gedragen maar de stapel t-shirts kunnen thuis zo weer de kast in.

Vanochtend hangen we in de zon naast de camper, dat hangen is vrij letterlijk want de gehuurde stoelen staan niet toe dat je er recht op in gaat zitten. Eigenlijk hadden we alvast willen tanken en wou ik nog graag een bolletje garen van een Wal*Mart maar we besluiten niet meer met de camper op pad te gaan. Tanken doen we morgen en dat bolletje was vast weer meer dan één geworden....

Het is knap warm naast en in de camper, we zouden natuurlijk de airco aan kunnen zetten maar dat geeft zo'n hels kabaal. We gaan nog even actief doen en laten wat geocaches in. Onze totaalstand staat op 899 en we willen er minimaal nog eentje bij hebben. In Nederland zijn we niet van die actieve cachers dus we moeten het hebben van de vakanties of weekendjes weg.

Dit keer trekken we geen trui of wandelschoenen aan. Het is meer dan 25 graden en we smeren ons voor vertrek goed in. hebben we dat flesje tenminste niet voor niets mee genomen. Na een tussenstop bij de Mac voor een ijskoude Frappé Caramel lopen we bijna hetzelfde stuk als gisteravond. Toch een hele andere beleving zo overdag met zon, het is in ieder geval ook veel rustiger. We scoren onze # 900 bij een gedenkteken voor Siegfried & Roy. Dit is een zogenaamde 'virtual cache' en daarvoor moet je op de aangegeven coördinaten antwoorden vinden op vragen die je in de tekst op internet leest. Vervolgens stuur je de eigenaar de antwoorden en als ze goed zijn mag je je vondst loggen. Dit type geocache vinden wij altijd leuk omdat het aan de ene kant zelden voorkomt dat je de plek met de antwoorden niet vindt en aan de andere kant lees je over zaken die je niet in reisgidsen o.i.d. ziet.

Zo komen we ook terecht in de tuin van het Flamingo Hotel. Daar waren we, zeker weten, anders nooit naar binnen gegaan. In de tuin moeten we op zoek naar een 'historic marker' om antwoorden te vinden. Dat betekent nu dat we eerst de foyer van het hotel door moeten, zoeken naar de toegang voor de tuin en vervolgens in de tuin gaan zoeken naar het bord. De tuin is schitterend aangelegd, mooie waterpartijen met flinke Koi's en katvissen, levende flamingo's en bijzondere eenden. Het bord vinden we ook en dit blijkt de plek te zijn waar Bugsy Siegel ooit is gestart met zijn 'bedrijf'.

Terug bij de camper heb ik een gezicht zo rood als 'sundried tomato's ', hebben we onderweg anderhalve liter water op gedronken en hebben we weer 11,5 kilometer afgelegd. Niet gek toch voor een rustdag! We gaan weer in de hangstoelen naast de camper zitten maar dit keer in de schaduw. Vanaf onze plek hebben we goed zicht op de waaghalzen bij 'Stratosphere', het hoogste bouwwerk van Las Vegas (lijkt op de euromast). Regelmatig zeilt er iemand aan een touwtje naar beneden en worden er mensen in een bakje over een rail naast het glazen gedeelte (bijna boven in) rond gereden. Die gaan, zeg maar, buiten om. Leuk om zo naar te kijken maar zelf voelen we niet de behoefte om dat te gaan doen.

We hebben nog de andere uitdaging. Hoe krijgen we alles in de twee koffers. De katoen die ik heb gekocht en waar ik zo druk mee aan het breien ben zit op cones en dat zijn geen handige modellen om in te pakken. Ook al koop je niks, toch lijkt het meer dan toen we het thuis inpakten. Alsof het is uitgezet ofzo......zou iedereen dat gevoel hebben? Maar ook deze uitdaging is geslaagd, de koffers gaan dicht, worden gewogen en niet te zwaar bevonden en dan eten wij nog even wat restjes.

Bij het schrijven van het verhaal merken we dat we het kabeltje van het fototoestel waarmee vandaag de foto's zijn gemaakt al wel hebben ingepakt. Dat betekent dit keer dus echt geen foto's. Zodra we thuis zijn zal ik ze toevoegen. Beloofd.

Dank weer aan alle trouwe lezers en zeker ook aan alle 'reageerders', dat is toch wel erg leuk voor ons. Voor ons dit keer de mijlpaal dat tijdens deze reis het aantal 'pageviews' de 100.00 is gepasseerd. Ik weet niet of jullie dat aantal ook kunnen zien, het staat in de linker kolom onderaan.

Nog een nabrander: we hebben een manier gevonden om toch de foto's te uploaden, dus.........
en nabrander 2: we vliegen morgen om half twee van Las Vegas naar Minneapolis. Daar hebben we drie kwartier overstaptijd. Dat lijkt ons erg weinig en als het vliegtuig op ons wacht is er geen tijd om tussendoor een verhaal te plaatsen. Missen we de aansluiting dan zien jullie waarschijnlijk wel een blog verschijnen.

even afwachten dus. Groeten alvast van ons, E & M

• 08 April 2014 - 11:18

Mariska:

zo ben weer bij met alle verslagen lezen en foto's kijken. En zelfs de eerste die hier reageert ha ha ha.
    Hebben jullie nog wel zolen onder jullie schoenen? wat een wandelingen hebben jullie gemaakt. Heerlijk ontspannen en inderdaad je ziet dan erg veel. Gefeliciteerd met cache 900 doel is behaald.
    Marilien je zult vast nog wel bolletjes thuis hebben liggen maar ik snap je gevoel. Ook ik kan me soms met moeite inhouden.
    Die mannen lijken van de film star wars zal goed warm zijn zo'n pak aan. Hier is de regen net met bakken de lucht uit gekomen echt een wolkbreuk en nu schijnt het zonnetje weer.
    Een hele goede reis terug en bedankt weer voor het mee reizen.

• 08 April 2014 - 12:14

Marlous:

Zo wat vliegen die laatste dagen ineens voorbij!
    Zoveel nieuwe dingen gezien en gedaan ook. Het is zeker een heel verschil daar, s middags of na zonsondergang. Hebben jullie ook ergens gegeten vandaag of alleen frappé's gedronken? ;)
    No matter wat zeker goed vermaakt zo te zien, en die flamingotuin was ook echt een onverwachte vondst! Gaaf! Fijn dat de koffers dicht zijn, en altijd een heel gedoe zeker behalve als je met de auto en/of caravan reist dus misschien leuk voor de volgende x!
    Peace out for now en tot in real life of een laatste blog! xxxx Copernicus39. ( vandaag teveel aanwezigen om op te noemen haha, aan t werk dus pauze is voorbij!)

• 08 April 2014 - 18:59

Ria Vd H:

Goede reis verder en bedankt voor de mooie foto's en verhalen.
    Ria

• 10 April 2014 - 17:28

Ronald:

Hoi Marilien en erik,

Ook het laatste versalg was weer leuk om te lezen met wat jullie gedaan hebben, en ja zoals ik vaker zeg, de foto serie was ook weer erg mooi van jullie vakantie.

Ik kijk weer uit naar het volgende verslag. Ben benieuwd waar jullie dan naar toe gaan.

Groet,

Ronald