Naar Mariestad
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
18 Juni 2018 | Zweden, Mariestad
We stoppen om 13.00u in Köping bij een groot winkelcentrum. Aan de achterkant van de ingangen kunnen we de auto en caravan goed kwijt. Voor iedereen is dat te ver weg van de ingang maar voor ons is dat ideaal. Of eigenlijk voor de combi en voor onze stappentellers. Aan de achterkant zit toevallig dit keer ook een MAX restaurant, dat is de Zweedse versie van de McDonald. Daar drinken we een cappuccino in 'Stor' formaat met erbij een 'varme paj med hallon och glass'. Zie de foto voor de vertaling.
We doen nog een rondje door de supermarkt maar eigenlijk alleen omdat we wat ruim in de tijd zitten. Het lijkt er aardig op dat we zoveel mogelijk uit de laatste vakantiedagen willen halen.
De wind blijft aardig blazen en door de vlaktes met gras en weinig bomen is het goed voelbaar. Door te kiezen voor de route over de E20 dachten we te voorkomen dat we nog een zandweg zouden krijgen. En dat komt uit. Helaas betekent een traject van 15 kilometer wegwerkzaamheden dat we een smalle rijstrook hebben op de vluchtstrook met vaak ook nog aan weerszijden een hekwerk of vangrail. Ik vind dat niet geweldig rijden want voor mijn gevoel houden we niet veel over. Erik vindt zo rijden niet erg maar bevestigd wel, na afloop, dat het "wat krap was".
Bij het binnen rijden van Mariestad krijg ik een déja-vu, hier zijn we eerder geweest. Twee jaar geleden hebben we ook deze route tussen de Vänern en Vättern door gereden, terug naar de boot toen we vanaf de Lofoten afdaalden. We zaten toen net voor het Midsommar weekend en toen was onder andere deze camping vol. Vandaag mogen we er wel op en voor de laatste keer deze vakantie draaien we de poten uit en sluiten we de caravan aan op de stroom.
Het stadje lijkt net te ver om te lopen en als we overwegen om dan met de auto te gaan begint het te regenen. En niet zo heel zachtjes ook en daarbij wordt de wind steeds steviger. En oh ja, het is buiten gewoon donker om 23.00u. !!
Morgen dan de laatste kilometers naar de boot. We hebben nog even de vertrektijd gecheckt: 18.45u vanuit Göteborg. We mogen tot een half uur voor vertrek inchecken maar dat zou niet handig zijn want we hebben om 18.00u een tafel in het restaurant.
best krap:
Groeten en trusten vanuit Mariestad!
18 Juni 2018 - 22:31
Marlous:
Oh ik weet nog goed hoe fijn het was toen de nachten niet licht meer waren... goede laatste stuk van de reis gewenst! Xxx -
18 Juni 2018 - 22:49
Melissa:
Ohhh heerlijk weer echt in het donker slapen . Dat is toch het meest ideaal hè .
Goed vooruitzicht weer een heerlijk diner op de boot met vast weer prachtig uitzicht . Noa was al benieuwd of opa en oma dan weer zooooo hoog op de boot zouden gaan.
Slaap lekker nog ff op de camping ! Geniet nog lekker samen en goede reis verder .
Knufff van ons 4