Naar Uppsala
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
17 Juni 2018 | Zweden, Uppsala
Rond 13.00u willen we gaan pauzeren en uitgerekend op dat moment begint het te regenen. Dan nog maar even doorrijden en ergens een parkeerplek zoeken bij wat grote winkels. Om half twee rijden we bij Sundsvall Birsta de E4 en kunnen we kiezen uit honderden winkels. Het is zondag en het regent en misschien is het wel daarom zo beredruk. We kiezen voor de supermarkt Willy's, daar is voldoende ruimte op het parkeerterrein. En we vinden het wel passend om vandaag, op Vaderdag, koffie te gaan drinken bij Willy's. In de hal van de supermarkt zit een koffiecorner annex 'gok hoek' waar een aantal mannen zeer gespannen paardenrennen volgen. Wij hebben meer interesse in onze cappuccino en ons gebak.
Na een uur pauze draaien we de E4 weer op. We schieten lekker op ondanks de regen en we besluiten wat verder door te rijden. Honderd kilometer ten zuiden van Gävle ligt Uppsala en dat wordt voor vandaag ons doel. Op internet vind ik een camping en met het adres in de navigatie rijden we om 18.30u. tot voor de slagboom. Het ziet er niet bijzonder uit maar de camping ligt op loopafstand van het centrum en dat lijkt ons wel handig. Al is 'loopafstand' natuurlijk een wat breed begrip. Nadat we gegeten hebben lopen we naar de stad. Op een plattegrond hebben we gezien dat er een aantal bezienswaardigheden zijn: de kathedraal, het slot en oude wijken uit 17 en 18-honderd.
We zijn klokslag 23.00u terug bij de camping en hebben dan 7.6 kilometer gelopen. Gelukkig was het vrijwel de hele tijd droog. Uppsala heeft een mooi oud centrum, we doen twee keer een rondje om de kathedraal (kunnen een cache niet vinden), doen een rondje om het slot en als we terug willen naar de camping blijken we ergens ons plattegrondje te zijn kwijt geraakt. Gelukkig hebben we nog Googlemaps op de telefoon en ook fijn, ons gevoel voor richting blijkt ook betrouwbaar.
En zo is deze zondag al weer voorbij. Trusten van ons,
Puss och kram.