Eerste etappe
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
17 Mei 2018 | Duitsland, Heidenau
‘Es ist richtig viel los auf der Strasse’ zegt de meneer van de radio en dat merken we. Een lange file bij Osnabrück en een nog veel langere voor Bremen. We zijn niet de enigen die de drukte voor wilden zijn. Bij Dammer Berge maken we een eerste stop, hoe lang zou het geleden zijn dat we hier de eerste keer stopten? We hebben dan 2.5 uur gereden. Stiekem hadden we gehoopt voorbij Hamburg te komen maar dat zit er niet in. We doen twee uur over een stuk van 11 kilometer! Met een ACSI boek op schoot kiezen we voor afslag 46 en rijden we naar Heidenau. Het is net 20.00u als we bij de slagboom stoppen. De receptie zit dicht maar er hangt een telefoonnummer en even later, nadat Erik heeft gebeld, gaat de slagboom voor ons open. Het is een grote camping met veel stacaravans en vaste plekken. Het begint ondertussen ook te miezeren. We kiezen voor makkelijk, draaien een rondje over een grasveld en zetten de caravan alvast in de goede richting om morgen zo weer weg te kunnen.
De eerste keer deze vakantie treedt de werkverdeling ‘in werking’: Erik sluit de stroom aan en ik draai de poten uit. Dan snel naar binnen en een trui aan. Gisteravond heb ik gegrilde paprika soep gemaakt, die hoeft alleen maar even warm gemaakt te worden. Echt comfort food, zeker met een broodje oude kaas erbij. Een fijn begin!
19 Mei 2018 - 21:42
Rinnie:
mooi dat koppie met zwaaiende armen!