Naar Mora
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
27 Mei 2016 | Zweden, Orsa
Binnen een kwartier zijn we Göteborg door en rijden we op de E45 naar het noorden. We rijden een andere route dan vorig jaar. Toen ging de reis via Oslo over de E6. Dit keer rijden we een groot deel door Zweden. De E45 is vrijwel overal tweebaansweg, hele korte stukken zijn autoweg. Dit is veel afwisselender rijden, naar ons idee beter om te onthaasten. We stoppen bij Amal om te tanken en als we wat uit de caravan willen pakken blijkt weer de koelkastdeur open te zijn gegaan. Dit is niet meer grappig, dit keer is het emmertje fritessaus ‘verkeerd’ terecht gekomen en is de deksel eraf geschoten. Een deel van de inhoud ligt waar het niet hoort, gelukkig hebben we geen vloerbedekking….
Buiten gaat de temperatuur van 14gr. terug naar 7 op de momenten dat het regent. En dat is bijna het hele stuk naar Mora, 475km na de boot. De camping in Mora is ‘bekend terrein’, hier komen we al jaren. Vanaf de camping loop je zo het stadje in.
Na aanmelding zoeken we een plek met zoveel mogelijk grind want de grasvelden zien er nat uit. De poten worden uitgedraaid en stroom wordt aangesloten. Helaas staan we te ver weg van de receptie om wifi te hebben. Dus in plaats van internetten lezen we een boek, bekijken we de route en maken we plannen voor morgen. Oh en Erik leest in het handboek van de caravan wat er fout zit bij de koelkastdeur. En hij herstelt het, de deur valt nu duidelijk in een slot. Heel fijn!!
Langzaam komt het besef dat we op vakantie zijn. Het voelt goed .
ps. foto's komen later.
ps2. we zitten niet in Orsa maar in Mora maar die plaats wordt niet herkend.
28 Mei 2016 - 23:39
Berry:
Hoi M en E,
Goed dat jullie nu een ontspannende route gaan nemen, zonder toestanden. Vooral met een caravan achter de auto moet je geen opstakels tegenkomen.
Mora is zeker ook bekend bij mij. Heb inderdaad vaker hierover gelezen in jullie rapportages, maar mijn ouders hebben er ook nog een kaart van gehad met plaatjes van de camping en de plaats erop. Naar mijn weten zijn jullie toen nog met je ouders daar geweest.
Alvast een goede nachtrust. Ga nu jullie volgende verslag lezen.
Groet,
Berry