Rust in Røste
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
08 Juni 2013 | Noorwegen, Tolga
Vanochtend eerst kort na vertrek in actie gekomen voor ACSI bij een camping aan de doorgaande weg, Riksveien 26, in Sømådalen. Er was niemand aanwezig waardoor we al snel weer de auto en caravan hebben gekeerd. Nou ja, Erik dus: bochtje achteruit. Ik sta dan voor noodgevallen aan de achterkant, maar hoef eigenlijk niks te doen. Goed, terug op hobbelweg 26 en na een paar kilometer afgeslagen naar 28 om uiteindelijk vlak voor de bestemming van vandaag op nummer 30 uit te komen. Met de cruise control op 50, het dak open en de ramen dicht rijden we de 70 kilometer naar de volgende camping. Met af en toe wat kleine correcties: het dak moest al snel dicht in verband met een overtrekkende regenbui en de cruise controle op 50 bleek een aantal keren te hard, slalommen tussen kuilen en bulten door gaat beter bij een lagere snelheid. Zeker als er nog zo'n aanhanger achter zit.
De voor vandaag uitgezochte camping ligt 2 km. van het centrum van Os i Østerdalen. Omdat de bodem van onze koelkast zichtbaar werd, hebben we daar eerst boodschappen gedaan. Het parkeerterrein van de plaatselijke Spar is niet helemaal berekend op auto's met caravan maar we hebben een plek gevonden ;-) . En we zijn er zonder kleerscheuren ook weer weg gekomen. Daarna de 2 kilometer gereden naar Røste Hyttetun & Camping, aangemeld, geinstalleerd en boodschappen opgeborgen. En dat was het wel zo'n beetje voor vandaag. We hebben nog met de campingbaas gesproken en van hem een kaart gekregen met een wandeling naar een bergtop hier vlakbij. Maar eerlijk gezegd denk ik dat we dat morgen nog even niet gaan doen.........
Voor het eerst in Noorwegen staan we niet alleen op een veld. Dat geeft een extra 'dimensie' aan kamperen: we hebben wat te zien. Maar dan wel vanuit de caravan want het is koud, niet meer dan een paar graden boven nul!
Toetje voor vandaag: we hebben net bericht gekregen dat onze gisteren geplaatste cache is goedgekeurd. Dat betekent dat we niet terug hoeven naar de berg om de broodtrommel weer op te halen. Jippie, weer een geplaatste cache in het buitenland erbij.
08 Juni 2013 - 22:57
Marlous:
Zo zo dat was me een verslag zeg... -
09 Juni 2013 - 21:16
Mariska:
zo hier weer een reactie van deze kant. Moest nog een aantal verslagen lezen.
mooie foto's weer, gaaf die rendieren.
leuk dat jullie cache is goedgekeurd scheelt een rit terug rijden. Jullie hebben er al ervaring mee gehad om de thermoskan weer op te halen.
Goh Marilien alleen maar de koelkast gevuld en geen wol gehaald???? Wat niet is kan nog komen toch..
wij hebben vanavond gebarbecued, vanmiddag scheen hier de zon vanmorgen was het wat bewolkt.
gelukkig hebben we het nog steeds droog, voor de tuin zou een bui regen wel goed zijn.
tot het volgende verslag... -
10 Juni 2013 - 13:22
Ronald:
Mooi plaatje zo met auto en caravan.....
En marilien.....het keren met de caravan was jou ook gelukt hoor :-)