Aangekomen
Door: Erik en Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
26 Januari 2012 | IJsland, Reykjavik
De koffers waren eerder van de band dan ik vooraan de rij stond bij de geldautomaat. Met een hele vracht kronen in de portemonnee zijn we op zoek gegaan naar de balie van Budget Car Rental. Niemand voor ons, supersnelle service, sleutel gekregen van een witte Hyundai I35 en hup de kou in. Van een controlerondje om de auto op zoek naar krassen en dergelijke komt natuurlijk niks in het donker. En vind maar eens iets op een witte auto in de sneeuw. Starten, kachel aan en op zoek naar de belangrijkste knoppen. Stuur naar boven bijstellen, navigatie uit de rugzak, zoeken naar "IJsland" en dan IJsland niet vinden.
Ja hoor, misser eerste klas: thuis niet gekeken of IJsland erop zit. We gingen er vanuit dat onze gps met daarop Europa en Noord Amerika ook die paar wegen uit IJsland kan vinden. Dat is niet zo en daarom gaan we op ons gevoel op pad. We kennen het adres van het hotel en we denken te weten waar het ongeveer ligt.........
Leuk rijden op een snelweg met een auto met spijkerbanden. Wel zo handig bij die soms smalle sneeuwvrije rijbanen. Maximale snelheid is 90km. en dat vinden we vanavond ook hard genoeg. Reykjavik vinden we zonder problemen, we doen een rondje centrum, en dan nog één en nog één. Er zijn niet veel mensen op straat dus zodra er een gelegenheid is zet Erik de auto tussen de bulten sneeuw, schiet de voorganger aan (niet letterlijk, met een klop op het raam!) en vraagt de bestuurder of zij weet waar we de straat kunnen vinden. Ze rijdt wel even voor, we blijken heel dichtbij het hotel te zitten. Mevrouw parkeert de auto en gaat met Erik het hotel in. Dat is een beetje vreemd, tot aan de juiste weg was wel voldoende. Ze komt zelfs terug om een koffer uit de auto te halen, blijkt dat ze zelf een hotel zocht.
Snel auto parkeren, uitladen en dan inchecken. We hebben kamer 313 met uitzicht op zee. Mooie kamer met twee grote ramen. Blij dat we er zijn, toch wel gaar na een dag met veel wachten. Nog even wat typen, kijken of we via internet software voor de Garmin kunnen downloaden en de eerste foto's importeren.
nog even een wetenswaardigheidje, gevonden op een servetje in het vliegtuig:
Ingólfur Arnarson was the first settler in Iceland, more than 1100 years ago.
His trip from Norway lasted four days and there were no napkins.
26 Januari 2012 - 22:36
Marlous:
Yooooooooooo!!! Jullie in het hele hoge noorden! ooow wat een Klodewijn actie he, Ijsland niet op de navigatie hebben, maar gelukkig doet is "Koldewijn, the grey version" overal en altijd inzetbaar hihi, hier al best laat nu maar dacht al wel dat jullie nog zouden bloggen dus dacht k wacht nog fftjes. :) Welkom in Ijsland dus, en succes morgen met de trip naar "Illagil" en sla route 2 maar over want die is me ze hazardous :P Tjuuuus en keep me posted! xx -
27 Januari 2012 - 07:39
Mariska:
fijn dat jullie goed aangekomen zijn en nu genieten maar.