Weekend Buitenplaats Holten in Rijssen
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
10 Februari 2014 | Nederland, Holten
Het is een klein park, zeg maar, een heel klein park. Er staan 6 stacaravans waarvan de eerste het kantoor/de receptie huisvest. Erik meldt ons aan en dan is onze naam niet bekend..............haha, ik sta bij vakantieveilingen bekend onder mijn meisjesnaam. Gelukkig krijgen we toch een sleutel: Korhoen 1 is voor dit weekend voor ons. Later rijdt er nog een auto het park op en wordt er een tweede stacaravan (die noemen ze hier trouwens 'een chalet' ) bezet.
Korhoen 1 ligt pal aan het water en heeft een mooi terras. Helaas is het weer het hele weekend bar slecht en hoeven we de tuinstoelen niet klaar te zetten. Binnen draaien we de thermostaat hoger, pakken we onze spullen uit en testen we de zenders op de tv. We hebben voldoende kanalen zonder sneeuw, genoeg om de Olympische Winterspelen goed te volgen.
We rijden nog even naar Holten om wat boodschappen te doen. Het is rennen door de regen naar de winkel en even later weer terug naar de auto. Niet echt uitnodigend om Holten verder te verkennen.
Zaterdag begint met veel storm en heel veel regen. Het is gelukkig geen stacaravan op wielen. We staan gewoon op de grond. Dat is wel zo stabiel nu het echt giert om de hut. Het is heerlijk relaxen, beetje lezen, televisie kijken, koffie drinken (we hebben de melkopschuimer van thuis meegenomen...) en ik probeer nog wat pennen te breien. Dat laatste is nog steeds lastig door mijn ingepakte duim (aanvaring met het mes van de keukenmachine vorige week).
Om drie uur is het bijna droog, zijn de eerste drie medailles binnen en trekken we laarzen en jassen aan. We rijden naar Rijssen, dat ligt op 3 km. Daar vinden we na enig zoeken een parkeerplek en dan gaan we op zoek naar het centrum. Er is markt, dat is altijd gezellig en we halen een stuk kaas bij een kraam waar ze zeggen wereldkampioen te zijn geworden. Als we het goed verstaan hebben. De kaas is in ieder geval heerlijk (geitenkaas met koriander!).
Zondag waait het nog even iets harder, gelukkig regent het minder. We wachten tot de gouden medaille van Irene is veilig gesteld en gaan dan nog een stukje lopen. We zitten tussen de wandelroutes van het wereldtijdpad.nl . Een schitterend initiatief waar langs een aantal routes om de 25 meter paaltjes staan met kubussen met daarop informatie over verschillende onderwerpen vanuit de hele wereld. De wereldgeschiedenis wordt weergegeven met hier en daar ook nog een kantelbord met aanvullende informatie. (zie de foto's voor alle duidelijkheid met een voorbeeldje). De route is voor ons leuk om te lopen omdat een collega-geocacher bij een aantal wandelingen een geocache heeft verstopt. We lopen 5 kilometer uit en thuis, vinden de minicontainer en waaien heerlijk uit.
Op maandag is het dan eindelijk droog, er schijnt zelfs een waterig zonnetje. Helaas zit ons weekendje weg er al weer op en moeten we de tassen weer inpakken. We trekken om tien uur de ene voordeur dicht en een half uur later doen we in Apeldoorn de voordeur weer open.
Het was heerlijk, op naar het volgende uitje!!