Op weg terug
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
15 Juni 2017 | Finland, Helsinki
Ook dit keer moeten we weer wachten tot iedereen aan boord is voor wij achter de loodsauto aan mogen rijden. We zien de boot liggen maar moeten midden op het haventerrein wachten. Geen idee waarom maar het gebaar is duidelijk. Stop, blijven staan, niet verder. En dus wachten we heel geduldig, ongeveer een uur, met achter ons nog een auto met aanhangwagen. De vertrektijd van de boot komt dichterbij en we staan te wachten zonder te weten waarom. Als er nog ongeveer een half uur over is voor het vertrek komt er iemand voorbij rijden die containers aan het laden is. Hij kijkt verbaasd als hij ons ziet staan, heeft even contact met anderen en maakt dan duidelijk dat we hem moeten volgen. Hij gaat vol gas richting boot, steeds zwaaiend dat we moeten volgen en haast moeten maken. Bij de boot wijst hij naar de oprijbrug, daar gaan we op en dan staan we in de boot. Er is niemand die vertelt waar we naar toe moeten en rustig rijden we door in de boot. Tot we achter containers staan en niet verder kunnen. Erik parkeert, we pakken de tas, de caravan gaat op de handrem en we sluiten de auto af. Met een gevoel van 'zal wel goed zijn' gaan we op zoek naar onze hut.
Het is een andere boot maar de hutten zijn identiek en we hebben hetzelfde hutnummer als op de heenreis. We droppen de tas en gaan naar dek. Daar zijn we nog net op tijd voor de trossen worden losgemaakt en we langzaam Finland achter ons laten. De zee is rustig, de zon schijnt, de hut is geweldig en we hebben ook deze reis alle maaltijden inbegrepen. Hoe goed kan het zijn?
Tijdens het diner verandert het weer, er komen flinke golven op zetten en dankzij de grote ramen zien we de onweersbui aankomen. Spectaculair!