vrijdag, 1 september 2017
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
01 September 2017 | België, Houthalen-Helchteren
We staan aan een doodlopend straatje op C20. We hoefden niet zelf een plek te zoeken, alles is voorbereid. We kijken uit op een rijtje campers en daarachter ligt de doorgaande weg. Met ter hoogte van onze plek een aantal obstakels in de weg zodat automobilisten afremmen en weer gasgeven. Daar is over nagedacht….. Gisteravond een verkenningsrondje gemaakt naar toiletgebouw/receptie/zwembad/natuurvijver enzo. Op weg terug naar onze straat werden we ingehaald door een Maserati, niet echt een veel gezien merk op een camping. Bleek de eigenaar van ACSI te zijn. Wel lachen dat hij hetzelfde merk caravan heeft als wij. Alleen zagen we onder de Maserati geen trekhaak dus we gaan nog even uitzoeken hoe dat zit.
Vanochtend op ons gemak ontbeten en daarna het plan voor vandaag gemaakt. Voor we het terrein af mochten moesten we ons eerst nog melden bij de ACSI administratie. Daar begroet door Florian en Verona en voorzien van keycord met naambadges, deelnemerslijst met staanplaatsen en het programma voor dit weekend konden we aan ons eigen plan beginnen. We hadden gisteren foto’s gezien van een mijnencomplex in Genk en daar rijden we naar toe. We parkeren de auto en daarna gaan we het terrein van C-mine op. En daar blijven we uren rondkijken en genieten. Hier houden we van, schitterend cultureel erfgoed. De fototoestellen maken overuren. We drinken een eerste cappuccino en daarna kopen we een kaartje voor het museum. Tenminste dat is wat we vragen. De mevrouw achter de balie vertelt dat dit geen museum is maar dat we een belevenis gaan meemaken. We gaan onder de grond, beklimmen een toren, luisteren naar de achtergrondgeluiden zoals ze in de vorige eeuw hier klonken. We zitten zelfs met een virtual reality bril op en rijden mee in een treintje alsof we mijnwerkers zijn. Het is meer dan echt en daardoor zeer indrukwekkend. Weer buiten moeten we wennen aan het licht en hebben we even nodig om terug in de tijd te komen.
We lopen de hoofdstraat van Genk in op zoek naar een restaurant. Op Foursquare zoeken we naar eentje met goede recensies en zo komen we uit bij een pizzeria. We krijgen de kaart en zoeken een pizza uit. Als de bestelling wordt opgenomen horen we dat we helaas niets te eten kunnen bestellen. De keuken zit dicht tussen 14 en 18 uur. Dat is jammer, de cappuccino en dubbele espresso zijn goed. Als we terug lopen richting auto komen we langs een Aldi en daar kopen we Duitse broodjes (we zijn tenslotte in België), gesneden kaas en een schaal sla met geitenkaas. Bij de auto lunchen we op ‘eigen wijze’ en het smaakt uitstekend.
Bij het sportpark van Genk zijn een aantal caches verstopt langs de wandelpaden. Het is een beetje kris/kras lopen maar uiteindelijk vinden we er 6 van de 8. En hebben we ruim 4 kilometer ongemerkt gelopen. De stappentellers zijn blij met ons vandaag.
Terug bij de caravan is het drukker geworden, er zijn nog een paar plekjes vrij aan onze straat. Erik parkeert de auto daarom maar voor de tent in plaats van er naast. Gelukkig is het geen lelijke auto om tegenaan te kijken. Om 18.30u worden overal de buitenlampen aangedaan en de caravan of camper afgesloten. In de grote ACSI tent wordt soep geserveerd. Wij bekijken de foto’s van vandaag en genieten nog een keer. Er zitten, vinden wij, mooie plaatjes tussen.
02 September 2017 - 14:47
Ronald:
Hoi Marilien en Erik,
België..... ach je moet maar zo denken, heb je dit ook weer gehad.
Hopelijk hebben jullie goed weer en een mooie plek op de camping.
Veel plezier bij de BBQ
Groet,
ronald -
03 September 2017 - 14:34
Berry:
Hoi familie,
Leuk om ook eens in België te kamperen toch? Aan de foto's te zien is ervoldoende te doen.
Fijne dagen verder.
Gr. Berry
09 September 2017 - 10:13
Berry:
Hoi familie,
Daar hebben jullie zeker iets moois gezien en mogen onze zuiderburen trots op zijn. De rest van het verslag heb ik nu ook kunnen lezen. Jammer dat er geen pizza gegeten kon worden, maar met jullie ervaringen hebben jullie toch iets lekkers op "de plank" of eigenlijk gezegd op de vuist gekregen.
Fijne zaterdag verder.