Wijziging van plannen
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
24 Juni 2013 | Noorwegen, Koppang
En toen: het hek voor de camping zat dicht, overal waren afzettingen van rood-witte kettingen en er stond een bord voor het hek met daarop wat foto’s. De camping heeft te kampen gehad met hoog water uit de ernaast stromende Folla. Op de foto’s zien we water tot aan en in de receptie en, als eilandjes in een meer, verspreid staande hutten. Er moet nog veel werk worden verricht om de schade te herstellen. Van de receptie staan alleen de buitenwanden nog, de vloeren zijn eruit. Dit is niet het moment om ergens een sticker van ACSI te plakken. We zien op een bord dat informatie verkregen kan worden bij de Joker supermarkt aan de andere kant van de rivier. Dus rijden we daar maar naar toe. De bedoeling was hier de laatste twee nachten in Noorwegen te blijven maar dat gaat niet door. In de supermarkt bellen ze voor ons met de eigenaar en hij vertelt dat hij hoopt medio juli weer open te kunnen. Daar wachten we niet op. We spreken af dat we de informatie via mail zullen toesturen en dan zoeken we zelf voor vandaag een andere camping die op onze route richting Zweden/Göteborg/boot ligt. We gooien onze plannen om.
We rijden 80 kilometer verder naar het zuiden over nummer 3 naar Koppang en komen terecht op een camping die door Nederlanders wordt gerund. We zoeken een zo droog mogelijk stuk uit en parkeren daar de auto en caravan. ’s Middags doen we een rondje door het dorp (heel klein dorp – heel klein rondje) en daarna gaan we naar DE toeristische attractie van Koppang: de Gamle Kongevegen. Zeg maar ‘de oude koningsweg’. Het is niet veel meer dan een karrespoor met hoog onkruid langs de kant. Er is een stenen bruggetje uit 1800 (ongeveer) en we kunnen zien waar vroeger een watermolen was. Best mooi hoor maar het stikt er van de muggen en die muggen hier zijn enorm!
Terug op de camping hebben we wel zin in iets lekkers bij de koffie en een korte duik in de voorraadbak levert de ingrediënten op voor brownies met frambozen. Dat wordt een nieuwe combinatie. We lenen bij de receptie het rooster voor de oven en terwijl het bakblik in de oven staat kunnen wij even internetten. Het bereik op het terrein is hopeloos en we kunnen alleen contact krijgen als we zowat in de receptie gaan zitten. De brownies hoeven maar een half uurtje te bakken en dat is voldoende tijd voor ons om de laatste caches te loggen. Vandaag heb ik trouwens een bakboek gekocht waar naast recepten voor brownies ook recepten voor blondies in staan. Dat is met witte chocola, wel grappig gevonden vind ik. Thuis daar maar mee aan de slag, dan kan ik altijd een beroep doen op het ‘levend woordenboek’ Marlous. Want het boek is natuurlijk wel in het Noors geschreven.
Dus, onverwacht een sneller einde van de ACSI inspecties. Dat deel heeft ons weer veel inzichten opgeleverd met voor het merendeel, gesprekken met leuke eigenaren. In ieder geval hebben we weer een mooi stuk Noorwegen gezien. Nu nog een paar dagen onderweg naar de boot. We hebben gereserveerd voor de 27e, donderdag en moeten dan om ongeveer 16.00u in Göteborg zijn.
Nagekomen bericht: brownies met frambozen is errug lekker. We hebben niet kunnen wachten tot ze helemaal zijn afgekoeld maar dat betekent dat deze brownies de komende dagen alleen nog maar lekkerder worden!!
2e nagekomen bericht: ivm internet via mijn mobiel worden de foto's morgen geüpload.
24 Juni 2013 - 22:14
Marlous:
Hejjj mn ouders, en moederss samen komen we der wel uit hoor! ( t bakboek) ;) heel fijn die gewijzigde plannen hihi, zo kom je nog eens ergens! Was vandaag in katwijk en had wel een cache willen lopen, misschien dat ik t toch weer eens opzoek hoe t moet! Wil de camping vandaag niet in het boek, of valt t buiten jullie regio? Super om zo toch vakantie en arbeit te kunnen combineren! Volgende keer ergens met meer zon en minder muggen proberen? Die dingen zoemen in ieder land hetzelfde hè, zooooo klein en zooooo onmogelijk te slapen als der 1tje binnen is! Ooh dat was altijd lol in de caravan of tent, mug gehoord, lampen aan en op "jacht" gaan hahaha heel veel plezier met de laatste loodjes, en brownies.. Klem! XxxM -
24 Juni 2013 - 22:36
Berry Van Werven:
Hoi Marilien en Erik,
Jammer dat jullie de laatste camping waar jullie voor de ACSI naar toe zouden gaan niet konden betreden. Maar dat moet de pret niet drukken. Jullie hebben tenslotte veel gezien van het mooie Noorwegen en daar hebben wij allemaal een beetje van mogen meegenieten.
Wij, mijn ouders en ik, hebben dit een keer in zuid Frankrijk meegemaakt. Wij kwamen toen aan in de cote Azur en stonden ook voor een dicht hek. Alles was binnen een jaar verdwenen. Het enige wat er nog stond was het sanitairgebouw en heel veel onkruid en struiken op het terrein. Gelukkig was er een hele mooie camping 20 km verderop en hadden wij het geluk dat daar nog voldoende plaats was en dichtbij het strand. Wat wil je nog meer.
Hierbij nog even een tip van de vakantieman vanuit Holland: Mochten jullie de volgende keer weer naar een gebied gaan met veel muggen, dan moet je een tak meenemen van een notenboom. Je stopt een gedeelte van deze tak in je rugzak en je hebt geen last van muggen. Voor de thuisblijvers; leg deze tak in je raamopening of op je tuintafel
De foto's en het verslag zie ik morgen ook weer graag tegemoet.
Fijne avond verder.
Groet,