Naar Kiel
Door: Erik & Marilien
Blijf op de hoogte en volg Marilien
31 Mei 2013 | Duitsland, Kiel
We waren heel benieuwd hoe het met deze combi (Volvo ipv Touareq) zou zijn. We zijn wat windgevoeliger maar aan trekkracht lijkt het niet te ontbreken. Bruce Springsteen is de eerste die uit het cdmapje mag en terwijl de zon schijnt, zingt Bruce over 'born to run'. Regelmatig wordt de muziek onderbroken door meldingen van het Duitse 'Verkehrsamt'. Files, wegwerkzaamheden en andere vertragingen worden steeds doorgegeven. Het is uitkijken hier op de Duitse wegen want we krijgen waarschuwingen voor achtereenvolgens: eine Ölspur, eine Entenfamilie, Fussgänger, einen Besen, ein liegen gebliebenes Auto, eine Ziege (geit), einen Baum (!) und ein Kotflügel (spatbord) en een hele serie ungesicherte Unfallsstellen. Net de grens over en je kunt heel wat mee maken.
Gewoontegetrouw is de eerste stop bij Raststätte Dammer Berge, net boven Osnabrück in Duitsland. Dat is twee uur rijden vanaf huis.Tot aan het einde van de Elbetunnel bij Hamburg kunnen we vlot doorrijden. Als we de tunnel uitkomen staat het vier banen breed stil. We moeten nog 90 kilometer en de eerste 10 daarvan duren bijna anderhalf uur. Niet echt een fijn idee als je op tijd bij een boot moet zijn. Maar we halen het, om 17.00u. zijn we in Kiel en sluiten we aan in een rij naast de boot. Een half uur later staan we in de boot, op dek 3 tussen caravans, campers en bussen. We zoeken eerst onze hut op dek 9. We hebben een buitenhut, dat betekent dat we een raam hebben zodat we naar buiten kunnen kijken. Dat vind ik fijner.
We hebben vooraf gereserveerd voor het buffet en daar kunnen we om 18.00u al aan tafel. Om 18.45u. worden meters onder ons de motoren gestart en varen we langzaam weg van de kade. Het eerste stuk gaan we achteruit, als er wat meer ruimte is maken we een halve draai en varen we 'vooruit'. Erik en ik eten allebei eigenlijk net iets te veel, Erik heeft de warme kant van het buffet getest en ik de koude kant. Beiden kanten zijn aan te raden. Terug in de hut zien we de zon ondergaan boven Denemarken.
We kunnen nog geen foto's inladen, snoertje ligt in de caravan. Ennu, het was 28 graden bij Hamburg.
31 Mei 2013 - 22:48
Berry Van Werven:
Hoi familie,
Leuk verslag en zo te lezen al weer heel veel hindernissen. Ben benieuwd naar de foto's en vergeet niet auto met caravan te fotograferen.
Groet,
Berry -
01 Juni 2013 - 01:25
Rinnie:
Hoi Marilien en Erik,
lachen ... al die obstakels op de Duitse wegen.
Deze reis ga ik ook zeker volgen: mijn favoriete landen!
Heel veel plezier!! -
01 Juni 2013 - 11:12
Marlous:
Yeahhh on the boat again! Fijn dat de reis goed is gegaan en nu op naar de volgende blog -
01 Juni 2013 - 21:49
Marlous: